top of page
Q 7_edited.jpg

QIGONG

Zhineng Qigong - Lyft upp QI

Qigong betyder "konsten att träna för livsenergi" och är en form av medicinsk gymnastik. Syftet med Qigong är att förebygga och bota sjukdomar genom att förbättra cirkulationen av energi (Qi) i kroppen och därmed stärka livsenergin. Zhineng Qigong, som är en av flera tusen olika Qigong-metoder, består av enkla rörelser, mental koncentration och andningstekniker. Qigong kommer från Kina och har utövats i mer än tio tusen år. Zhineng Qigong är vanlig idag och skapades på 1980-talet. Det har gjorts studier på Karolinska Sjukhuset, som visar att Zhineng Qigong är en mycket effektiv metod mot astma och på sjukhus i Kina används Zhineng Qigong som enda behandlingsform flera hundra sjukdomstillstånd, bla reumatism, diabetes, depression, ryggproblem och hjärtsjukdomar. Metoden lämpar sig utmärkt för dig som vill få mer energi, förbättra hälsan samt förebygga och lindra sjukdomar. Qigong utgör grunden för bland annat akupunktur och Traditionell Kinesisk Medicin.

 

Under Qigong-passet/veckoklassen kommer vi att utföra träningsprogrammet "Lyft upp Qi" och även bryta ner rörelserna och öva de olika momenten. Passen kommer att ha olika teman och ha inslag av andningsövningar, rörlighetsövningar, balansövningar och/eller meditationer. Passen avslutas alltid med en eller ett par yinpositioner och Gongvila. 

 

Det krävs inga förkunskaper och passar de allra flesta, oberoende av ålder, bakgrund eller fysisk förmåga. Alla utgår från sin egen förmåga. Du måste varken vara vig, stark eller snabb. Rörelserna är repetitiva och genomförs stående eller sittande på stol.

 

Qigong är ett sätt att ta hand om dig själv och ditt liv.

bottom of page