_MG_2323_edited.jpg

KUNDALINI & MEDICINSK YOGAUTBILDNING

 

THE AQUARIAN TEACHER™ LEVEL ONE

Teacher Training Program

NYTT - Bli diplomerad kundaliniyoga- och meditationslärare & instruktör i medicinsk yoga på en och samma gång.

28 januari till 25 september 2022

”Jag har hittat en stabilitet i mig själv. Nu lyssnar jag inåt på min egen röst, tidigare lyssnade jag mer på vad andra tyckte. Och jag kan hantera stress bättre. Jag har helt enkelt tagit tillbaka min energi, jag är på väg att hitta mig själv. Det är en gåva, även om det är ett ständigt jobb. Alla skulle behöva gå den här utbildningen, tänk vilken vänlig värld vi skulle få då.”

Det var ett år fyllt av kärlek. Ett transformerande år.” Marie Karlsson

 

”Idag känner jag tydligare vad som är rätt och fel för mig. Jag läser av mig själv snabbare och känner vad som är bra för mig och vilken effekt mina val har.” Lotta Bergström

 

 

Det här är ett par röster från senaste gruppen som jag fick glädjen och förtroendet att guida genom den ettåriga utbildningen till kundaliniyogalärare. Många gick den för att bli lärare åt sig själva, att hitta sig själva, sin egen kraft. Några visste redan från dag ett att de ville bli lärare åt andra och förmedla de goda effekterna som yoga ger, andra växte in i den rollen under utbildningen. Idag hittar du de internationellt certifierade kundaliniyogalärarna runt om i Sundsvall och Västernorrland, ibland yogar du tillsammans med dem, ibland leder de pass. Ett är säkert: alla leder sig själva i växande varje dag.

 

Är du nyfiken? Hör av dig så berättar jag mer. 

Vi anpassar utbildningen efter pandemin för att kunna genomföra den på ett säkert sätt.
Läs mer här https://www.yogastudion.se/anpassning

Yogalärare

Annika Danielsson

Utbildningsansvarig, kundaliniyogalärare och ägare av Yogastudion.

0703-719 720, annika@yogastudion.se 

Utb. 2
_MG_2330 webb
Utb. 3
Kundalini TT affischbilden
1/1

Du...

Älskar yoga & meditation och önskar förkovra dig i traditionen.

Vill stå stadigt i ditt eget liv, även när det är oroligt runtomkring dig.

Vill ta ditt yogautövande till nästa nivå.

Vill lära dig om människan utifrån en energimässig aspekt.

Ser hur samhället efterfrågar mer lugn och stabilitet.

Söker djupare förståelse för yogatraditionen; dess mångtusenåriga historia och filosofi.

Längtar efter att hjälpa andra och att leva sitt liv fullt ut.

Förstår att du är en ledare och har något att ge.

Ser fram emot kontakt med likasinnade att fortsätta dela detta med efter utbildningens slut.

Du är intresserad av en djupare mening av tillvaron och livet.

Du är intresserad av holistisk hälsa och alternativa behandlingsmetoder.

Tiden är inne

Det är dags att frigöra gåvorna som vilar inom dig och på riktigt börja använda din egen kraft. Det är dags att öppna upp för att ta kontakt med ditt innersta och leva livet mer medvetet. Det är tid för att ta del av gammal vetenskap och visdom för att bli den du är menad att vara i den moderna tiden.

Det här är en personlig inbjudan till dig att ingå i en grupp av människor som går i framkant för yogiskt ledarskap. Du kan vara yogalärare på så många andra sätt än att undervisa en yogaklass. Vi ser dig som en av de lärare som delar traditionen vidare ut i världen. 

Nästa utbildning startar 28 januari 2022.
Anmäl dig nu!

Utbildningen är baserad på mångtusenårig kunskap och kommer att ta dig djupt in i dig själv och din egen inre visdom. Vi kommer att utforska vad yoga betyder för oss och hur det känns i vår egen kropp, lika väl som att översätta det till att stötta andra människor i deras resa in i sig själv.

För att vi ska kunna leda och hjälpa andra behöver vi känna oss själva väl, då blir vi bra lärare.

Vi kommer att gå djupt och komma ut starka. Känner du dig kallad? 

Certifierad yogalärare

Till dig som redan är utbildad kundaliniyogalärare erbjuder vi möjlighet att repetera delar eller hela utbildningen till ett reducerat pris.

Certifiering 

Certifierad yogalärare

Efter du avslutat alla kurshelger och uppfyllt kraven för genomförd utbildning blir du, om du vill - för denna utbildning kan man även gå bara för sitt personliga växande, utan att vilja bli lärare -  diplomerad kundaliniyoga- och meditationslärare & instruktör i medicinsk yoga. Detta ger dig många möjligheter och du kan börja hålla egna klasser.

Det här ger utbildningen dig

 • Utbildningsåret omfattar cirka 230 timmar.

 • Kunskaper om österländsk anatomi och chakrasystemet.

 • Kunskaper om västerländsk anatomi & fysiologi

 • Kunskaper i humanologi, yogisk livsstil, kost och filosofi.

 • Kunskaper om hur ljud och mantran fungerar.

 • Kunskaper om hur sinnet och meditation fungerar.

 • Skicklighet och vetskapen om hur man leder andra i yoga, personlig utveckling, läkning och meditation.

 • Ett ledarskap som du kan ta med dig i alla områden av ditt liv och din karriär.

 • Flertalet yogaklasser som gör att du förstår praktiken djupt i din kropp, så att ditt sätt att lära ut kommer lätt och du kan föra vidare den visdom som kommer där ur vidare till andra.

 • Inspirerande föreläsningar med erfarna, internationella yogalärare.

 • En ny förståelse för vad det innebär att vara en medveten människa.

 • Texter och böcker för teori och praktik med insikter du kanske aldrig tidigare mött.

 • En ny förståelse för dig själv och din egen kraft och dina egna möjligheter.

 • Förmågan att leda andra i kundaliniyoga - om du vill - och föra den vidare ut i världen.

 • Internationell certifiering som kundaliniyogalärare, instruktör i medicinsk yoga och 1 års medlemskap i SKY (Sveriges kundaliniyogalärares riksförbund).

Medicinsk yoga

 • Ökad kunskap i att leda pass i medicinsk yoga

 • Kännedom om den medicinska yogans möjligheter och begränsningar. Vad visar forskningen, och hur tillförlitlig är de studier som finns?

 • Kännedom om de olika system i kroppen som yogan påverkar och på vilket sätt.

 • Kännedom om ATC - ett redskap för att stärka individens tilltro till sin egen förmåga att påverka sin livssituation.

      Innehåll:

 • Vad är medicinsk yoga?

 • Yogapass & meditationer

 • Medicinska föreläsningar om stress, hjärtat, lungorna, muskler och leder

 • Tips och råd om hur yogan kan anpassas till olika behov och förutsättningar

 • Anatomi och fysiologi kopplat till yogans verkningsmekanismer

 • Nationell och internationell forskning om yoga

 • Har olika yogaformer olika effekter?

Guru Dharam - yogalärarutbildare

Guru Dharam Singh

Engelsk gentleman som numera bor i Sverige. Kundaliniyoga Teacher Trainer sedan 25 år (level 1 och 2), har lett utbildningar i England, USA, Irland, Malaysia, Israel, Sverige.  Praktiserar orientalisk medicin samt är huvudlärare i den internationella utbildningen Yogic Therapy. Den utbildningen tränar yogalärare och vårdpersonal att använda kundaliniyoga i terapeutiskt syfte i samarbete med dagens moderna vård. Guru Dharams signum som lärare är tydlighet, han gör det svåra begripligt och länkar till det praktiskt användbara, för varje individs bästa. Författare till boken Kundalini – "The essence of Yoga” med Darryl O´Keeffee.

Annika Danielsson - yogalärarutbildare

Annika Danielsson 

Internationellt certifierad  kundaliniyogalärare level 1 & 2. Hon har undervisat kundaliniyoga sedan 2010 och äger/driver House of Health by Yogastudion i Sundsvall sedan 2013.

Annika samordnar, administrerar och undervisar på yogalärarutbildningen i Sundsvall. Hon finns tillgänglig på plats för stöttning och råd under hela utbildningen. 

Annika är associated inom Aquarian Teacher Trainer Academy och har assisterat under flera kundaliniyogalärarutbildningar, steg 1. Hon har gått 21 Stages of Meditation. Är även utbildad ridlärare och har arbetat som det i 18 år, men 2010 övergick hon till att undervisa yoga istället. Hon är utbildad inom Reiki Tera-Mai Seichem Healing, steg 1 och 2.

Sagt om Annika som lärare ”Annika vet hur viktiga detaljerna är för helheten så noggrannhet är en ledstjärna i hennes undervisning”.

”If you want to learn something, read about it.

If you want to understand something, write about it. If you want to master something, teach it”.

ulrika berglind.jpeg
Ulrika Berglind - yogalärarutbildare

Ulrika Berglind

Internationellt diplomerad kundaliniyoga- och meditationslärare steg 1, 2 & 3. Ulrika driver Yogakraft i Linköping, Stockholm & Båstad sedan 2003. Hon har vistats flera år i Indien och vidareutbildat sig till yogaterapeut och gravidyogalärare. Ulrika är leg fysioterapeut/sjukgymnast och massör inom flera traditioner. Ulrika är Teacher Trainee i Aquarian Academy. Författare till boken KUNDALINIYOGA för kropp, sinne och själ som gavs ut på ICA Bokförlag i september 2011. Ulrika är en kraftfull lärare med rakhet, humor och värme.

Lisa Topplänt - yogalärarutbildare

Lisa Topplänt 

Internationellt certifierad  kundaliniyogalärare level 1 & 2. Lisa har under snart 10 år assisterat på Yogalärarutbildningar tillsammans med Ulrika Berglind och Guru Dharam. Lisa är aktiv yogalärare och håller klasser på Yogakraft i Linköping. Lisa är legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast och har bland annat arbetat med trauma och nu inom mental hälsa, både med barn och vuxna. Inom ramen för sitt arbete som fysioterapeut använder Lisa yoga dagligen i sitt arbete med klienter. Lisa läser just nu en fördjupning, för att bli KBT-terapeut och har en rad vidareutbildningar inom ACT (acceptance comittment therapy) som hämtat inspiration från österländska filosofi. Lisa har både en förankring i västerländsk medicin och yoga och hon integrerar dessa kunskaper när hon undervisar. Lisa är en lärare med stor nyfikenhet och har alltid nära till skratt.

Elisabeth Oxelhöjd - yogalärarutbildare

Elisabeth Oxelhöjd 

Internationellt certifierad Kundaliniyogalärare Level 1 & 2. Hon har även gått 21 Stages of Meditation. Elisabeth är också är utbildad Yinyogalärare. Hon har undervisat Kundaliniyoga sedan hösten 2014 och Yinyoga sedan 2016. Just nu bygger hon en studio i Runsvik, Matfors. Elisabeth assisterar under utbildningarna i Sundsvall.

Möt dina lärare

”Jag har hittat en stabilitet i mig själv. Nu lyssnar jag inåt på min egen röst, tidigare lyssnade jag mer på vad andra tyckte. Och jag kan hantera stress på ett bättre sätt. Jag har helt enkelt tagit tillbaka min energi, jag bryr mig mer om mig själv och är på väg att hitta mig själv. Det är en gåva, även om det är ett ständigt jobb.

Alla skulle behöva gå den här utbildningen, tänk vilken vänlig värld vi skulle få då.”

 

Marie Karlsson

Upplägg och investering

UPPLÄGG

6 kurshelger hålls i House of Health by Yogastudions harmoniska lokaler mitt i Sundsvalls stenstad, nära till kommunikationer och boenden.

Vi har ett retreat i Skåne. Helgen med medicinskyoga hålls i Stockholm där vi även deltar vid en Vit tantra dag.

 

Utbildningen hålls på svenska och engelska.

Kurshelgerna i Sundsvall startar 09.00 på fredagen och slutar 16.00 på söndagen.

 

För dig som tidigare gått teacher training level 1 kan du delta vid ett eller flera kurstillfällen för att fylla på och fräscha upp dina kunskaper.

2022

28-31 januari - START

18 februari, ev Vit tantra i Stockholm

25-27 februari

25-27 mars

29 april - 1 maj

20-22 maj

17-19 juni

23-27 augusti, retreat i Skåne

23-25 september, Medicinsk yoga i Stockholm

INVESTERING

40 500 kr

Anmälningsavgift 4000 kr (del av totala kursavgiften), betalas inom en vecka efter att din ansökan blivit godtagen (återbetalas ej om du väljer att avstå utbildningen).

 

Har du behov av att delbetala utbildningen kontaktar du oss. 

Om du väljer att avbryta utbildningen efter kursstart, januari 2022, återbetalas resterande del av kurskostnaden mot uppvisande av aktuellt läkarintyg.


I avgiften ingår all undervisning och 2 kursböcker.

En meditationsdag.

Instruktörsutbildningen i medicinsk yoga som normalt kostar 7500 kr inklusive moms.

 

Kostnad för retreaten i Skåne tillkommer (kost och logi) med ca 4000 kr.


Du ordnar själv övernattning, resor och mat under kurstillfällena. Kök finns att tillgå.

Kursavgifterna betalas på Bg 115-7049.

Tillräckligt antal deltagare krävs för att vi skall kunna starta utbildningen. Om utbildningen inte blir av återbetalas hela det inbetalda beloppet.

Känner du en längtan?

Vill du gå nästa utbildning gör din anmälan här.