top of page
_MG_2323_edited.jpg

KUNDALINI & MEDICINSK YOGAUTBILDNING

 

THE AQUARIAN TEACHER™ LEVEL ONE

Teacher Training Program

Bli internationellt certifierad kundaliniyoga- och meditationslärare & instruktör i medicinsk yoga på en och samma gång.

Vi har precis startat en utbildning. Datum för nästa kommer snart.

KRI certifiering

Varmt välkommen till en utbildning som utformats med hjärtat och hjärnan, med fokus på ”gamla” yogiska traditioner och hur dessa knyter ann till vad vi vet idag via forskning.
 

Utbildningen har sin grund i kundaliniyoga med extra fokus på västerländsk anatomi och den senaste forskningen om yoga och hälsa. Du kommer göra en yogisk och personlig resa guidad av erfarna lärare i en tillåtande miljö. Dina blivande lärarkollegor blir också ofta livslånga vänner.
 

Du blir kundaliniyogalärare och instruktör i Medicinsk Yoga efter utbildningen men du kommer också att få ut så mycket mera av denna tid. Du kan givetvis gå utbildningen utan någon som helst tanke på att bli lärare.
 

Vi tar in max 16 kursdeltagare på utbildningen vilket gör att det blir en familjär atmosfär och att du får flera tillfällen att undervisa både teoretiskt och praktiskt.

Att välja att gå en utbildning till yogalärare kan innebära stora positiva livsförändringar som i sin tur kan bidra till ett nytt sätt att se på livet. Du kommer få utforska dina intentioner och livsmål och vad utbildningen passar in i dessa. Du kommer att lära dig yogisk anatomi med fördjupade kunskaper om chakrasystemet. Du lär dig vackra och effektiva mantran, hur olika yoga- och handpositioner påverkar kropp och sinne. Du får fördjupa dig i många olika yogapass och meditationer som stärker dig kroppsligt, mentalt och energimässigt. Målsättningen med utbildningen är att du ska växa både som människa och yogalärare. När utbildningen är klar så är du redo om du vill att hålla yogaklasser och du har de teoretiska och praktiska kunskaperna som krävs för att skapa klasser som är trygga, stärkande och utvecklande för dina deltagare.
 

Kursmålen är att du ska få;

 • goda kunskaper inom kundaliniyogans alla delar för att kunna leda grupper och enskilda individer genom pass och meditationer.

 • grundläggande kunskap i anatomi och fysiologi.

 • förståelse för den senaste forskningen om hur yoga påverkar oss fysiskt, känslomässigt och mentalt enligt västerländsk medicin.

 • en personlig utveckling, som gör att du känner din potential och samtidigt en förståelse för dina gränser. Du vet hur och hur mycket du ska utmana dig själv både fysiskt och mentalt för att må som bäst.

 • en större ”familj” som du känner gemenskap och stöd av även efter utbildningen.

Vem kan delta?

Du behöver inte ha några förkunskaper i yoga sedan tidigare, däremot är det bra om du har lite erfarenhet av kundaliniyoga och/eller medicinsk yoga.
Du behöver inte vara vig eller vältränad. Du börjar där du är. I yogan finns ett talesätt ”det handlar inte om du kan nå dina tår eller inte, utan vad du lär dig på vägen dit”. Yoga handlar om ett livslångt lärande där vi successivt får mer och mer kontakt med den klokskap och styrka vi alla har inom oss. Det är en utmaning och samtidigt en gåva att ge sig själv
den tid och det engagemang som utbildningen kräver.

 

KRI certifiering

Till dig som redan är utbildad kundaliniyogalärare erbjuder vi möjlighet att repetera delar eller hela utbildningen till ett reducerat pris.

Certifiering 

Certifierad yogalärare

Efter att du avslutat alla kurshelger och uppfyllt kraven för genomförd utbildning blir du internationellt certifierad kundaliniyoga- och meditationslärare enligt KRI (Kundalini Research Institute).
Du blir
 diplomerad instruktör i medicinsk yoga.
Utbildningen är också godkänd av Yoga Alliance så du är även berättigad att ansöka om RYT-200.

Detta ger dig många möjligheter och du kan börja hålla egna klasser.

Utbildningens innehåll

 • Yogans historia och filosofi.

 • Yogapass, yogapositioner (asanas), handpositioner (mudras), kroppslås (bhandas), ögonfokus (dhristi).

 • Andningstekniker och dess effekt (pranayama).

 • Meditation och medveten närvaro (mindfulness).

 • Mantra – läkande ljud och vibrationer.

 • Yogisk anatomi och kroppen som energisystem.

 • Västerländsk anatomi och fysiologi.

 • Yogisk livsstil och matens betydelse för vår hälsa.

 • Sadhana - egen daglig praktik.

 • Aktuell forskning om yogans hälsoeffekter.

 • Medicinsk Yoga – kunskap om hur yogan kan anpassas till olika behov och förutsättningar.
   

Speciellt med vår utbildning

 

 • Du blir både internationellt certifierad kundaliniyogalärare och instruktör i Medicinsk Yoga till ett mycket bra pris.

 • Möjlighet att på retreaten träffa deltagare och lärare från andra utbildningar.

 • En meditationsdag med Guru Dharam som är en av de mest erfarna yogalärarna inom kundaliniyogatraditionen.
  Han bedriver också en egen yogaterapeututbildning som är mycket 
  uppskattad.

 • I all undervisning där det är möjligt integrerar vi den österländska och västerländska vetenskapen.

 • Alla lärare har en lång erfarenhet av att leda utbildningar inom yoga och många har en bred kunskap inom medicin (läkare, fysioterapeut etc).

 • Vi har flera utbildningar igång samtidigt vilket gör att det är lätt för dig att ta igen eventuellt missad utbildningshelg.

Varför gå en utbildning till kundaliniyogalärare och instruktör i Medicinsk Yoga

 • Du lär dig leda andra men också dig själv vilket utvecklar dig som person.

 • Du får en möjlighet att fördjupa ditt eget yogautövande.

 • Du lär dig konkreta verktyg som du själv kan använda för att uppnå balans och hälsa i din vardag.

 • Kundaliniyoga är en uråldrig visdom som är en perfekt träningsform för den moderna nutidsmänniskan.

 • Kundaliniyoga är en yogaform som växer kraftigt i Sverige och flera lärare behövs och kommer behövas.

 • Medicinsk Yoga efterfrågas både inom friskvård och hälso- och sjukvården.

Upplägg

 

Under utbildningen kommer du att uppmuntras till daglig yogaträning samt självstudier mellan träffarna. Mellan utbildningsträffarna har du också träffar via nätet med dina kurskamrater och vid behov finns vi lärare tillgängliga. 

Undervisningstiden är cirka 180 timmar och den totala utbildningstiden är ca 300 timmar (eget övande, hemarbete samt att delta i yogapass ingår). Upplägget gör det smidigt att passa in utbildningen med ett yrkesverksamt liv. Tiden mellan utbildningshelgerna ger utrymme att bearbeta de nyvunna kunskaperna ytterligare med hjälp av litteratur och själv hinna utöva yoga. Den egna erfarenheten av yoga och meditation är ett viktigt moment i utbildningen och målsättningen är att du skall skapa en egen daglig yogadisciplin.

Ulrika - huvudlärare

Ulrika Berglind

Internationellt certifierad kundaliniyoga- och meditationslärare steg 1, 2 & 3 och yogaterapeut. Ulrika är leadtrainer och har utbildat yogalärare och instruktörer i medicinsk yoga under snart 20 år. Ulrika är legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast och har arbetat som lärare på Linköpings universitet under nästan 20 år. Hon har fördjupat sig i personlig utveckling och är utbildad kroppspsykoterapeut. Ulrika är en kraftfull lärare med rakhet, humor och värme. Ulrika är utbildningsansvarig på Yogakraft i Linköping, Stockholm, Båstad och Spanien. Ulrika är författare till böckerna KUNDALINIYOGA för kropp, sinne och själ och MEDICINSK YOGA – en väg till bättre hälsa.

Guru Dharam - yogalärarutbildare

Guru Dharam Singh

Guru Dharam är en av världens mest erfarna och uppskattade yogalärarutbildare. Han har undervisat Kundaliniyoga sedan 1980 och är huvudlärare för många olika utbildningar världen över. Guru Dharam är en mästerlig lärare som undervisar med glasklar precision och mycket humor. Han har skrivit boken “The Kundalini Experience” med Darryl O’Keefe och skapat utbildningen Kundalini Yoga Therapy Training där en holistisk förståelse av människan ges. Han har djup kunskap inom orientalisk medicin. Guru Dharam är ansvarig för meditationsdagen.

Annika Danielsson - yogalärarutbildare

Annika Danielsson 

Internationellt certifierad  kundaliniyogalärare level 1 & 2. Hon har undervisat kundaliniyoga sedan 2010 och äger/driver Yogastudion i Sundsvall sedan 2013.

Annika samordnar, administrerar och undervisar på yogalärarutbildningen i Sundsvall. Hon finns tillgänglig på plats för stöttning och råd under hela utbildningen. 

Annika är associated inom Aquarian Teacher Trainer Academy och har assisterat och undervisat på flera kundaliniyogalärarutbildningar, steg 1. Hon har gått 21 Stages of Meditation. Är även utbildad ridlärare och har arbetat som det i 18 år, men 2010 övergick hon till att undervisa yoga istället. Hon är utbildad inom Reiki Tera-Mai Seichem Healing, steg 1 och 2.

Sagt om Annika som lärare ”Annika vet hur viktiga detaljerna är för helheten så noggrannhet är en ledstjärna i hennes undervisning”.

Elisabeth Oxelhöjd - yogalärarutbildare

Elisabeth Oxelhöjd 

Internationellt certifierad Kundaliniyogalärare Level 1 & 2. Hon har även gått 21 Stages of Meditation. Elisabeth är också är utbildad Yinyogalärare. Hon har undervisat Kundaliniyoga sedan hösten 2014 och Yinyoga sedan 2016. Elisabeth assisterar under utbildningarna i Sundsvall.

”If you want to learn something, read about it.

If you want to understand something, write about it. If you want to master something, teach it”.

Möt dina lärare

”Jag har hittat en stabilitet i mig själv. Nu lyssnar jag inåt på min egen röst, tidigare lyssnade jag mer på vad andra tyckte. Och jag kan hantera stress på ett bättre sätt. Jag har helt enkelt tagit tillbaka min energi, jag bryr mig mer om mig själv och är på väg att hitta mig själv. Det är en gåva, även om det är ett ständigt jobb.

Alla skulle behöva gå den här utbildningen, tänk vilken vänlig värld vi skulle få då.”

 

Marie Karlsson

Upplägg och investering

UPPLÄGG

6 kurshelger inkl meditationsdagen hålls på Yogastudion, nära till kommunikationer och boenden.

Ett 5-dagars retreat som hålls i Skåne.

 

Utbildningen hålls på svenska, meditationsdagen på engelska.

Tider för kurshelgerna i Sundsvall:
Fredag 09.00-17.00
Lördag 07.00-17.00
Söndag 07.00-16.00 

 

För dig som tidigare gått teacher training Level One kan du delta vid en eller flera kurshelger för att fylla på och fräscha upp dina kunskaper.

INVESTERING

Pris för nästa utbildningen kommer i samband med att datumen läggs ut.

En anmälningsavgift (del av totala kursavgiften) betalas inom en vecka efter att din ansökan blivit godtagen (återbetalas ej om du väljer att avstå utbildningen).

Kursavgifterna betalas på Bg 115-7049.

 

Har du behov av att delbetala utbildningen kontaktar du oss. 


I avgiften ingår all undervisning, obligatorisk kurslitteratur, Ulrika Berglinds bok Medicinsk Yoga och certifiering. 
Instruktörsutbildningen i medicinsk yoga som normalt kostar 7500 kr inklusive moms.

Kostnad för följande tillkommer:
Retreaten i Skåne (kost och logi).
Meditationsdagen.
Kostnad för att delta i 20 kundaliniyogaklasser utanför utbildningen.


Du ordnar själv resor och mat under kurstillfällena. Kök finns att tillgå i Sundsvall.

 

Tillräckligt antal deltagare krävs för att vi skall kunna starta utbildningen. Om utbildningen inte blir av återbetalas hela det inbetalda beloppet.

Vi reserverar oss för eventuella oförutsedda förändringar när det gäller tider, lärare, kursavgifter mm.

Take a deep breath, listen to your soul
come home to yourself.
Don´t miss this opportunity 

Utbildningen är baserad på mångtusenårig kunskap och kommer att ta dig djupt in i dig själv och din egen inre visdom. Du kommer att utforska vad yoga betyder för dig och hur det känns i din egen kropp, lika väl som att översätta det till att stötta andra människor i deras resa in i sig själv.  För att vi ska kunna leda och hjälpa andra behöver vi känna oss själva väl, då blir vi bra lärare. Vi kommer att gå djupt och komma ut starka. 

Anmälan

Anmälan mejlas till Annika Danielsson annika@yogastudion.se. Den ska innehålla namn, adress, telefon, personnummer (8 första). Berätta om dina tidigare erfarenheter av yoga, meditation och om din intention med att gå utbildningen.

 

En anmälningsavgift (som är en del av den totala kursavgiften) betalas inom en vecka (bg 115-7049) efter att du fått besked om att du har en plats på utbildningen. Anmälningsavgiften återbetalas inte om du väljer att inte gå utbildningen.  

Väl mött på yogamattan!

Annika - en av lärarna

Är du nyfiken? Hör av dig så berättar jag mer.
I väntan på nästa utbildning, mejla gärna ditt intresse till mig!

Annika Danielsson

Utbildningssamordnare i Sundsvall, kundaliniyogalärare och ägare av Yogastudion.

0703-719 720, annika@yogastudion.se 

bottom of page