Kundaliniyoga, yinyoga, andning, avslappning, meditation, gongbad, yogaklasser, privat yoga, yogautbildnignar, yogaresor.

EVENT

_MG_2727 low.jpg

Introkurs i yoga - 4 tillfällen

Exklusiv sluten grupp för nybörjare!

Vi ses under 4 tillfällen där du kommer att få bekanta dig med grunderna i de yogaformer vi har på veckoklasschemat; yinyoga, kundaliniyoga och medicinsk yoga.

​​

Vi går bla igenom hur en veckoklass går till, grundläggande andningstekniker, några av de vanligaste yogapositionerna och hur man anpassar dem.

Vi varvar teori och praktik och det finns utrymme för frågor.

INTROSAMTAL

Efter de 4 tillfällena har vi ett 30 minuters Introsamtal som ingår. Då stämmer vi av hur du upplevt yogaklasserna, vad du har för tankar om vad yogan kan ge dig. Du får veta mer om hur vi på Yogastudion kan hjälpa dig på olika sätt med olika yogiska tekniker och vi tittar på vilket av våra yogakort som passar just dig.

Tid: 4 onsdagar kl 19-20.15 

Pris: 795 kr 

 

Lärare: Anna Lundbäck, Katarina Bergsten och Annika Danielsson

Anmäl ditt intresse, vi startar en kurs så fort vi fått minst 5 deltagare.

Mejla till annika@yogastudion.se

_MG_2087_edited_edited.jpg

Healing circle meditation - 4 september

Detta är ett fantastiskt sätt att meditera på!


Vi kommer att göra meditationen sittande i en stor cirkel och hålla fysisk kontakt mellan varandra för att energin ska kunna cirkulera genom våra kroppar. Det skapar en tydlig upplevelse av att vi hör ihop och att gruppenergin blir så mycket starkare än när vi jobbar var för sig. Vi kommer att förhöja effekten ytterligare genom att mantra.

 

Först gör vi lite yoga för att komma på plats i oss själva och som grupp.

Datum: söndag 4 september

Tid: Kl 13.30-14.45

Pris: 195 kr

Lärare: Annika Danielsson

 

Välkommen till en magisk stund!

_MG_2385 webb.jpg

Aquarian Sadhana - 18 september

Set the day before the day sets you!

 

Vill du ge dig en härlig start på dagen med yoga och meditation för vattumannens tidsålder? Aquarian Sadhana praktiseras av kundaliniyogis runtom i världen för att rena undermedvetna blockeringar, uppnå högre medvetenhet och förbereda kroppen för dagen.

Vi gör ett yogapass följt av en djupvila, därefter en längre meditation där vi chantar mantran specifikt framtagna för att stärka vårt system i vattumannens tidsålder.

 

Vi har förmånen att ha livemusik, framfört av Kristina Karlsson, under mantrameditationen!

Yogapasset leds av någon av lärarna för Kundalini & Medicinsk yogautbildningen som pågår den helgen.

Inga förkunskaper krävs!

 

Datum: Söndag 18 september

Tid: Kl 07.00 - 09.30

Pris: 150 kr

 

Varmt välkomna!

Compassionyoga 3.jpg

Compassionyoga - 24 september och 27 november

Compassion yoga är en workshop som förenar Compassion mind training med yoga. Compassion mind training lär oss att konsekvent ställa upp för oss själva och andra när vi möter motgångar, istället för att lägga sten på bördan genom att döma och kritisera.
Detta är en upplevelsebaserad workshop där du genom genom yoga och guidade visualiseringar får hjälp att utforska hur compassion känns och tar sig uttryck i just din kropp.

 

Vi är en del av en kultur som premierar prestationer och konkurrens. Baksidan är att många av oss känner att man ska vara på ett visst sätt för att få vara med, och vi driver oss att prestera mera för att höra till. Men ett annat sätt att förhålla sig till sig själv och andra börjar ta fäste. Mindfulness och Yoga har blivit folkligt, och nu kommer Compassion som en andra våg.


Compassion är modet att våga se när en själv eller någon annan har det svårt, visdomen att inte döma och viljan att vara hjälpsam.


När behövs compassion? Närhelst en märker att något känns jobbigt. Det är ofta då vi börjar mana på och kritisera oss själva, eller distrahera oss med sånt som vi egentligen inte vill ha mera av i våra liv. Men genom Compassion Mind Training kan vi lära vår hjärna att ta till ett annat sätt. Ett sätt som är mer hjälpsamt, och i längden mer kreativt och effektivt.


CMT har även fokus på att hjälpa oss aktivera vårt lugn och ro system, eftersom det är en förutsättning för compassion. Yoga är en annan metod som fungerar mycket bra för att aktivera detta system. Vi gör därför en kombinerad yoga och compassion mind kurs för dig som vill få en upplevelse av och kunskap om compassion som du kan bygga vidare på i din vardag.


Datum:
Samma workshop hålls vid två tillfällen under hösten 2022.
24 september och 27 november, kl. 09:30-13:00


Kostnad: 495 kr


Vi som håller i kursen är:
Chanette Borbjerg, Legitimerad psykolog
Pernilla Jousse, Lärare i Kundalini, Yin, Restorative och Traumapanpassad yoga


Ps. Även om Compassion Mind träning kommer från en utvärderad terapeutisk metod är detta alltså inte en kurs som är terapeutisk utan en workshop som lär ut färdigheter i compassion.

IMG_0284_edited.jpg

Kurs & Yinyoga: finn din ikigai - start 27 september

Kursen består av 5 tillfällen med övningar, tid för reflektion och speciellt framtagna yinyogapass och meditationer för att du ska hitta din Ikigai. Ikigai är ett japanskt begrepp för din livsmening och är skärningspunkten för det du älskar, det du är bra på, det du kan få betalt för och det världen behöver. Under kursen kommer du steg för steg reflektera över ditt liv idag, önskat läge och slutligen ta ut riktningen mot din ikigai - ditt drömliv!

 

Du behöver inte ha utövat yoga tidigare.


Tid: tisdagar 19:00 - 20:30, 5 tillfällen: 27/9, 4/10, 11/10, 18/10, 25/10

 

Kursledare: Anna Lundbäck
 

Kursmaterial: Boken ”Finn din ikigai – ditt drömliv!” ingår i kurspriset.

 

Pris: 1 495 kr

(minst 5 och max 15 deltagare)

N.jpg

Gongbad - hösten 2022

Vi inleder med ett stärkande yogapass för att sedan gå ner i djup vila.
Gongen är djupt avslappande och skingrar ett rastlöst sinne.

 

Studier har visat att 20 minuters gongbad också minskar inflammationsgraden i kroppen och denna dag får du vila 3 gånger så länge.

 

Lärare: Pernilla Jousse

 

Datum:

Höstens datum är klara.

11 september, 16 oktober, 13 november

 

Tid: Kl 10.00-12.00

 

Pris: 295 kr

Medlemmar har 10% rabatt.

GD 2_edited.jpg

Yoga & meditationsdag med Guru Dharam - 12 november

Unikt tillfälle då Guru Dharam kommer att vara på plats i yogasalen på Yogastudion i Sundsvall!

"Go deep within your being and connect with your centre. Beginning with a dynamic yoga set we will experience self illumination through a series of core meditations. All are welcome to participate in this special day of elevated group consciousness." Guru Dharam

 

Guru Dharam är en av världens mest erfarna och uppskattade yogalärarutbildare. Han har undervisat Kundaliniyoga sedan 1980 och är huvudlärare för många olika utbildningar världen över. Guru Dharam är en mästerlig lärare som undervisar med glasklar precision och mycket humor. Han har skrivit boken “The Kundalini Experience” med Darryl O’Keefe och skapat utbildningen Kundalini Yoga Therapy Training där en holistisk förståelse av människan ges. Han har djup kunskap inom orientalisk medicin.

 

Tid: 10.30-19.00, lunch 13-14.

Pris: 700 kr

Språk: Engelska

IMG_0806.JPG

Information och bokning av våra event.

På den här sidan lägger vi ut information om våra härliga event. Det kan exempelvis vara Gongbad, Aquarian sadhana, en längre meditation eller fördjupning i yogisk filosofi.

Om det är fullbokat på det event du önskar delta på, ställ dig på väntelistan (10 platser) och håll sedan koll i inkorgen på din mejl. Det kommer ett automatiskt mejl dit när du fått plats. Vanligen bekräfta då den platsen direkt. Allt för att så många som möjligt ska kunna delta.

Håll utkik efter nya event!

Yogautbildningar

Du har väl inte missat våra yogautbildningar?

Vi erbjuder yogautbildningar med hög kvalité för dig som vill fördjupa ditt eget yogautövande och samtidigt kunna dela med dig till andra.

yogafordig.nu-logo[1005].png

Yoga för dig - en oberoende medieplattform om yoga, meditation och ayurveda.

Finns som webbtidning.