top of page
Yogastudion_lokalerna_MG_8865.jpg

GONGSPEL

Gongvila - Gongmeditation - Gongbad - privat Gongsession

 

Gongen, ett av världens äldsta instrument har i alla tider använts i behandlande syfte, tex healing. Vibrationerna från en gong är djupt avslappnande och lugnar sinnet. Studier har visat att 20 min gongbad minskar inflammationsgraden i kroppen.

När man slår på gongen bildas 72 000 vibrationer som vi uppfattar som ljud men som också känns i kroppen och påverkar oss på cellnivå. Våra chakran öppnas upp av vibrationerna vilket betyder att blockeringar kan lösas upp både på ett fysiskt, emotionellt och mentalt plan.

 

Med hjälp av vibrationerna från gongen tar vi oss från hjärnans beta-vågor (vakenhet) till lugnare alfa-vågor och här är vi också nära den frekvens som jordens elektromagnetiska fält har, 7,8 Hz, och vi tonar därmed in oss på jordens frekvens! Ett lite längre gong stund tar oss ofta vidare till thetafasen, och det är också på den nivå som kroppens självläkning är som störst.

Hos oss på Yogastudion är alla yogalärare utbildade i gongspel.

Vi använder gongarna i olika sammanhang, på veckoklasser, event, utbildningar och privat yoga.

 

Gongvila - gongspel sker under den vanliga vilan på veckoklasserna. Den förstärker effekten av yogan och erbjuder djup avslappning. 

Gongmeditation - gongspel sker när du sitter i meditationsställning (i stället för att vi gör en andnings eller mantra meditation).

Gongbad - gongspel sker under en längre tid, ca 60 min, när du ligger ner. Detta görs i eventform.

Privat Gongssesion - är ett "minigongbad" på ca 20 min, när du bokat en privat yogastund.

Veckoklassen "Andning & Gongbad" finns på schemat vårterminen 2024.

1:a delen: börjar med andningsövningar/pranayama och några enkla yogapositioner som aktiverar andningsmusklerna i kroppen.

Att ha en fungerande djup andning är en av grundpelarna för att vi ska kunna hålla oss friska och välmående genom livet.

2:a delen: är ett "minigongbad". Du får lägga dig på yogamattan under en filt och ta emot vibrationerna från gongarna i 20 min.

bottom of page