top of page
PJ stol.jpg

MEDICINSK YOGA

Medicinsk yoga är en yogaform som gör att yogan är än mer tillgänglig för alla! Här anpassas yogapositionerna till individerna i större utsträckning. Positionerna är enkla och kan modifieras så att alla kan delta utifrån sina förutsättningar. Det går utmärkt att göra medicinsk yoga sittande på stol. Andning står i fokus; separat i rena andningsövningar, integrerat i yogapositionerna och i meditationerna. En längre vila för avspänning är viktig under passet.

 

Ur den mångtusenåriga Kundaliniyogan föddes Medicinsk Yoga. Sedan slutet av 1990-talet har Medicinsk Yoga testats på de flesta av våra vanligaste folkhälsosjukdomar. Dagens vetenskapliga tester vittnar om att Medicinsk Yoga är en fantastisk metod för mänsklig läkning.
Medicinsk yoga passar till exempel för dig som vill få hjälp att hantera stress, har besvär i knän, höfter, rygg, axlar, nacke eller huvudvärk och/eller vill göra yoga i lite lugnare tempo. Inga förkunskaper krävs. 

För att du ska få bästa möjliga vägledning under yogapasset, meddela yogaläraren vad du behöver ta hänsyn till i din kropp.

bottom of page