YINYOGA TT - Traditionell Kinesisk Medicin - 2020

50 timmars utbildning

Under 50 timmar fördjupar vi oss i traditionell kinesisk medicin (TKM) och yin yoga med ett terapeutiskt förhållningssätt. Vi bygger vidare på vår kunskap från grundkursen och tittar närmare på grunderna i TKM och hur insikter i TKM kan hjälpa oss leva mer i harmoni med naturen och vilka vi är. Vi tittar också närmare på vårt personliga element, meridianerna, de fem faserna, de inre organen och yin positionerna, teori kring Qi med mera. För dig som tidigare stiftat bekantskap med Ayurvedas hälsoperspektiv kommer detta vara ytterligare en fantastisk aha-upplevelse.

Denna utbildning riktar sig framför allt till dig som redan har en grundkurs i yin yoga och som längtar efter ytterligare fördjupning.

Förkunskapskrav
För att gå steg 2 Yin TT - Traditionell Kinesisk Medicin krävs att du antingen har gått yin yogalärarutbildning - grundutbildningen 50 timmar eller har någon annan motsvarande yin yoga TT (teachers training) eller att du har gått en 200 timmars yang yoga TT. Du kan också ha andra motsvarande kunskaper som gör att du kan gå utbildningen. Om du är osäker så hör av dig och fråga.

För att undervisa i yin yoga krävs att du även gått grundutbildningen.

Traditionell Kinesisk Medicin
Den traditionella kinesiska medicinen (TKM) kan sägas vara en av grunderna till yin yoga. Här tittar vi vidare på läran om yin och yang, hur qi flödar och bidrar till hälsa eller sjukdom samt hur teorin om dao och att leva i harmoni med naturen kan appliceras i vår yin praktik och undervisning. I traditionell kinesisk medicin ses våra inre organens välmående som förutsättningar för fysisk och mental hälsa. I yin yoga arbetar vi med fascia och därmed även kroppens olika meridianer. Alla meridianer är kopplade till våra inre organ. Vi kommer därför också att titta på meridianerna och akupunkturpunkterna och var i kroppen de är placerade.

 

Vi kommer bland annat att titta på:

De 5 elementen och hur dessa kommer till uttryck i oss fysiskt, mentalt och emotionellt

Vilket element är du?
De inre organen och yin positionerna
Kroppens meridianer och akupunkturpunkter
Yin yoga meridiansekvenser
Teori kring Qi

Datum & tid 

6-8 november samt 4-6 december 2020.

Fredag - lördag 9-17, söndag 9-16.

Diplom - Kursintyg

Efter genomförd utbildning får du ett diplom som visar vad du lärt dig.

Obligatorisk närvaro under HELA kursen krävs för att få diplom.

Inför kursstart
Inför kursstarten så skall du ha läst Susanne Schönström, "Kinesisk Medicin"

Läs även gärna:

Sarah Powers ”Insight Yoga” kapitel 3 och kapitel 5-14 samt Bernie Clark, ”The Complete Guide to Yin Yoga: The Philosophy and Practice of Yin Yoga.”,

kapitel 7.

Lärare

Klaus Surya Kontis - Lär känna Surya här

Gästlärare

Nina Hamrin - kinesisk akupunktör, tui-NA massör, yogainstruktör, ICF certifierad coach, samtalsterapeut, KBT, hälsopedagog.

Plats: Utbildningen äger rum hos Yogastudion i Sundsvall.

Pris
Utbildningen kostar 7 900 kr
varav 1000 kr i anmälningsavgift

Pandemin

Vi undviker att ha fulla kurser utan ser till att kurserna anpassas efter lokalen så att det går att ha ett tryggt avstånd till varandra. Självklart ber vi dig att stanna hemma om du har symptom och inte är helt frisk. Vi anpassar också så att eventuella övningar endast sker med en eller två andra personer under utbildningen för att minimera smittrisk och försöker genomföra dem på ett så bra sätt som möjligt. 

När det gäller avbokning till följd av att du har symptom eller fått Corona så gäller i första hand att du får ha hela ditt inbetalade belopp innestående till en annan utbildning. Om en sådan inte kan erbjudas inom en överskådlig tid, eller om andra skäl föreligger, så kan hela summan återbetalas.

Anmälan

Görs här via bokaknappen nedan.
För att säkra platsen betalas anmälningsavgiften i samband med bokningen.
Du har sedan en månad på dig att betala resterande belopp till Yogastudions bankgiro: 115-7049.

Utebliven resterande betalning avbokas du automatiskt och förlorar både din plats och anmälningsavgift.

Anmälningsavgiften är även en administrativ avgift och betalas ej åter oavsett när avbokning sker. Resterande belopp betalas dock åter om avbokning sker senast 30 dagar innan kursstart. Om avbokning sker senare än 30 dagar innan kursstart betalas resterande belopp endast åter om en ersättare kan fylla din plats, eller vid uppvisande av läkarintyg.

Sista anmälningsdag en månad innan startdatum men för att säkra din plats så anmäl dig gärna i god tid.

Vad tidigare deltagare säger om Surya & Nina 

- Alla borde få en dag av Surya.

Genuin, äkta och så klok.

Susanne Garpenhag

 

- Både Surya och Nina är väldigt pålästa och intresseväckande utan att ställa krav på deltagarna.

Helena Rakell

- Surya är mannen med det största osjälviska hjärtat jag mött! Man känner sig alltid välkommen och inbjuden. Han fångar upp och delar med sig utan att förvänta sig något.

Anders Nylander

- Surya har en unik förmåga att skapa en positiv, avspänd, kärleksfin atmosfär för lärande. Så långt ifrån guru-stuket man kan tänka sig.

Nina som gästlärare en välkommen krydda. Skön avspänd karaktär utan prestigetänk. Kompetent och tankeväckande inspel.

Anna Andersson

- Nina är fantastisk och har bidragit med så mycket kunskap och varit generös med energi, omsorg, samtal, ödmjukhet och sin kunskap.

Elisabeth Schmidt

- Nina förgyller utbildningen med sina Kina kunskaper och akupunktur. Hela hennes närvaro gav en helhet till kursen.

Eva Rundberg

- Surya 11/10. Generös, ambitiös, varm, rolig, en ledare som får ett skönt klimat i gruppen. Vis! - på ett äkta sätt.

Tina Erang

- Fantastiskt att ha Nina Hamrin som gästlärare! Man förstår att hon har kunskap om TKM som är djupt förankrad hos henne!

Elin Scott

- Surya är i ödmjukt flöde och ger av sig själv på ett befriande sätt. Han välkomnar hela mig, bekräftar mig och ger mig energiska betongskor när jag behöver. Surya förbereder oss för delar i utbildningen som skapar en mycket trygg atmosfär. Många gånger säger han bara halva meningar men de är ofta i flödande sammanhang så poängen blir tydlig ändå.

Katarina Dahlbeck

- Surya är en underbar inspiratör som besitter otroligt mycket kunskap som han förmedlar på ett varmt och ödmjukt sätt med glimten i ögat. Surya är väldigt inkännande och duktig på att "hålla space".

Ana Ozanic

- Surya som lärare är magisk. Han har ett unikt sätt att förmedla kunskap, väldigt lustfyllt och personligt med en enorm kunskap och erfarenhet. Han bjuder på sig själv och hans skratt sprider glädje. Han är helt amazing helt enkelt!

Nina som lärare är otroligt kunnig och varm. Hon delade med sig av sina erfarenheter och hade nära till skratt. Det var fantastiskt att möta henne och få ta del av hennes fina energi.

Pia Stider

- Nina - djupt kunnig, underbart ödmjuk, trygg i det magiska Läker!

- Surya har en unik och magisk förmåga att hålla rummet och förmedla både kunskap och visdom samtidigt. Det berör när det som förmedlats har levts, upplevts och djupnat i den som förmedlar det. Att kunna både locka fram tårar och skratt är också din gåva.

Nina bjöd in oss till detta oerhört stora ämne med lika delar värme, visdom och ödmjukhet. Det är en stor konst att både inspirera till att vilja lära sig mer och på samma gång relatera till det vi har och vet. Har känt mig stärkt och nyfiken. Hon har lyckats förmedla "de stora dragen" i tankesättet för att kunna ta till mig och använda de nya kunskaperna direkt. Hon besitter djup kunskap och har nära till förlösande skratt.

Kombination av Surya och Nina är helt ljuvlig. Det kändes som att det ni gav kompletterade varandra på sätt som jag inte har ord för.

Annika Pahlén