top of page

YINYOGA TT - GRUNDUTBILDNING 

6-8 oktober, 20-22 oktober 2023

50 timmars grundutbildning med särskilt fokus på anatomi och individanpassad yoga.

Du får grundlig kunskap och fördjupning i yin yogans alla delar.

Kursen vänder sig till dig som vill undervisa i yin yoga eller som vill ha en fördjupning för egen skull.

Kursen består av teoretiska och praktiska studier i yin yoga.

"Kinesisk yoga"

Den största delen av yogan har ett indiskt ursprung och sin grund i indisk filosofi. Inom yin yogan rör vi oss dock över till den kinesiska filosofin taoismen och TKM (Traditionell Kinesisk Medicin).

Här finns idén om att vi behöver röra oss i harmoni med naturen och att tillvaron är uppdelad i yin och yang, att dessa står i ständig relation till varandra och behöver varandra, för att skapa och upprätthålla balans.

 

 

Upplägg

Under utbildningen kommer vi titta närmare på yin yogans olika fysiska och mentala fokusområden och hur du kan undervisa yin yoga ur ett funktionellt perspektiv med ett terapeutiskt och individanpassat förhållningssätt. Grundkursen (50 timmar) omfattar grunderna i yin yoga med stort fokus på grundläggande filosofi, anatomi och individanpassad yoga. Utifrån olika fokusområden i kroppen samt olika kroppars skelettvariationer, hittar vi vägar att modifiera positionerna så att de passar individen.

 

 

Förkunskaper

Du behöver inte ha gått en yogalärarutbildning tidigare för att gå denna utbildning.

Denna utbildning riktar sig både till dig som är intresserad av att undervisa i yin yoga och till dig som är intresserad av att fördjupa dig i yin yoga och den mjuka vishetens väg för din egen skull.

Målet är att du efter utbildningen ska känna dig trygg med yin yoga som metod och kunna applicera dess principer och positioner i din egen praktik och i din eventuella undervisning.

 

Kursinnehåll

Kursen består av både teori och praktik, av både föreläsning och egna studier, av gruppövningar och samtal. Vi kommer bland annat beröra:

  • FILOSOFI: Introduktion till taoism och grundläggande teman inom yin yoga. Att skapa yin yogapass med olika teman.

  • ANATOMI: Funktionell anatomi i yin yogan: Fascia. Leder. Skelettvariationer med mera.

  • YIN POSITIONER: Grundlig kunskap i alla yin yogaställningar & variationer ur ett individperspektiv. Ställningar för problemkroppar. Rekvisita och justeringar i yin yoga.

  • PEDAGOGIK: Att undervisa yin yoga. Lärarens roll. Sekvensering. Rebounds.

  • FASCIA: Aktuell forskning om fascia.

  • ÖVRIG TEORI: Muskelgrupper och fokusområden. Yin & Yang. Qi och dess verkan.

  • PRAKTIK: Förutom föreläsningar, samtal och demonstrationer kommer vi att praktisera yin yogasekvenser varje dag.

  • EGNA STUDIER: I en del av kurstiden ingår egen läsning och studier (se nedan).

 

I kursen ingår en gedigen manual på svenska som du kommer att kunna använda efter utbildningen.

 

Inför kursstart

Inför kursstarten så skall du själv ha skaffat och läst kapitel 1-5 i boken: ”The Complete Guide to Yin Yoga: The Philosophy and Practice of Yin Yoga.” 

 

Diplom - Kursintyg

Efter genomförd utbildning får du ett diplom som visar vad du lärt dig.

OBSERVERA: Obligatorisk närvaro under HELA kursen krävs för att få diplom.

Datum
Utbildningen går över två långhelger.

6-8 oktober, 20-22 oktober 2023.
Fredagar 9-17. Lördagar 9-17. Söndagar 9-16. 


Plats
Utbildningen äger rum hos Yogastudion i Sundsvall.

Pris
Utbildningen kostar 7900 kronor. 
Varav 2000 kr i anmälningsavgift.

Obs! För dig som tidigare gått denna utbildning hos oss gäller alltid 50% rabatt om du vill gå den igen (många väljer att göra utbildningen som en retreat för sin egen skull) Anmäl dig nedan och betala anmälningsavgiften. Rabatten drar du av vid betalning av slutsumman via bg.

 

Huvudlärare: Alexander Surya Jeppesen

Han har en bakgrund som kampartslärare, fredsaktivist, prästkandidat, ickevåldstränare, konflikthanteringskonsult samt lärare på olika nivåer. Surya arbetar med Yin Yoga Meditation som huvudlärare, driver Smarta Fötter som arbetar med balansstänger, funktionella skor och rörelseutbildningar samt utvecklar Hälsoresan just nu. (www.halsoresan.online)

Assistent: Ronya Helander

Hon finns med under yinyogalärarutbildningarna i Sundsvall. Hon är utbildad Yogaterapeut, funktionsmedicinsk Näringsterapeut, Hälsovägledare och har KBT steg 1 utbildning. Hon är även healer och använder energimedicin i sitt arbete med människor. Sedan 2009 har Ronya arbetat med yoga. Hon var med och startade upp och drev expansionen av Yogastudion Sundsvall & House of Health tillsammans med Annika Danielsson.

Anmälan: Görs här via bokaknappen nedan.
För att säkra platsen betalas anmälningsavgiften i samband med bokningen.
Du har sedan en månad på dig att betala resterande belopp till Yogastudions bankgiro: 115-7049.

Utebliven resterande betalning avbokas du automatiskt och förlorar både din plats och anmälningsavgift.

Anmälningsavgiften är även en administrativ avgift och betalas ej åter oavsett när avbokning sker. Resterande belopp betalas dock åter om avbokning sker senast 30 dagar innan kursstart. Om avbokning sker senare än 30 dagar innan kursstart betalas resterande belopp endast åter om en ersättare kan fylla din plats, eller vid uppvisande av läkarintyg.

Sista anmälningsdag: en månad innan startdatum men för att säkra din plats så anmäl dig gärna i god tid.

Avbokning

När det gäller avbokning så gäller i första hand att du får ha hela ditt inbetalade belopp innestående till en annan utbildning. Om en sådan inte kan erbjudas inom en överskådlig tid, eller om andra skäl föreligger, så kan hela summan återbetalas. Finns en ersättare till din plats så återbetalas summan.


Varmt välkommen på detta stillsamma yinäventyr!

Vad andra säger om utbildningen:

Jessica Östberg

"Grundutbildning har givit mig så mycket mer än jag trodde. Både positioner, tips på hur jag själv kan lägga upp och forma min undervisning efter vad jag vill ge till eleverna, dessutom all filosofi, alla kloka tankar och ord, och alla fina samtal i gruppen. Utbildningen har för mig inneburit att jag känner mig mycket mer säker i min roll som yogalärare. Jag har fått verktygen till att undervisa fullt ut! På det personliga planet har utbildningen fått mig att tänka så många nya tankar om vem jag är och vem jag vill vara. Jag skulle absolut rekommendera denna utbildning varmt till alla som vill hålla yin-yogaklasser! 

 

Sofia Jonsson

"Jag tycker utbildningen var jättebra! Du har verkligen fått med allt och lite till som man kan behöva för att börja utöva yoga/yinyoga. Kompendiet är super, det är gediget och nödvändigt för en som mig, nybörjare. Jag kommer att återgå till det flera ggr och använda det som en uppslagsbok."

 

Pia Stider

"Den här utbildningen är inte en utbildning, den är en resa i att vara människa och en del av vår vackra natur. Den läker sår och öppnar dörrar. Framförallt hjälper den mig att vara den jag är och på köpet blir jag godkänd att leda andra på samma resa."

 

Marie Lager

"Utbildningen har för mig varit personlig och känslomässig. Det är många spärrar och låsningar som släppt.

Jag upplever att jag nu har en stor väska med verktyg och självförtroende att leda yin yoga."

 

Anja Pålsson

"Jag tycker utbildningen varit bra sammansatt. Faktiskt jättebra! Vi har berört allt som känns viktigt och alltid med ett filosofiskt skimmer. Utbildningen är väl sammansatt av teori som går långt tillbaka samt nyare forskning. Den praktiska delen har varit pedagogisk, handfast och mycket lärorik. För mig har kursen äääntliiigen och på riktigt fått mig att kunna släppa egot, känna in och lyssna till mig, till min kropp. Fantastiskt skön och fri känsla! Materialet är byggt av erfarenhet, forskning och ett stort mått klokskap, Pedagogiskt. Snyggt. Kompetent."

 

Gunilla Altin

"Kan yinyoga vara något för mig? Efteråt blir mitt svar - självklart. Inte bara för mig utan för många fler! En fantastisk, djup, tillåtande, lärorik, inkännande, varm, mjuk, energigivande och inspirerande grundutbildning. En ny väg på min egen resa. En väg som gett mig nya insikter och påminner om de som så lätt drunknar i vardagen. Jag kommer att ha stor nytta av mina kunskaper framöver. Väldigt fina föreläsningar och praktiska övningar. En underbar kursbok! Tack!"

 

Marita Dahlby

"TACKSALIGHET = ett ord för denna utbildning. Överväldigad och finner nästan inte ord... Men hög kvalitet, rikt innehåll och mer än väl genuin grundutbildning i den mjuka vishetens väg = yinyogalärarutbildning som jag kommer ha och redan har stor nytta av, både för egen del och för att lära ut. Utbildningen har påverkat mig på flera sätt men att få utöva yin yoga 2 gånger per dag påverkad mig så att jag dag 3 upptäckte att jag "har inte ont någonstans" (vilket jag har sedna många år). Denna insikt innebär att jag har blivit ännu mer säker på yin yogans positiva effekter även på långvariga djupt liggande spänningar, både mentalt och rent kroppsligt.

Nu har jag dessutom fått/skaffat mig flera verktyg och variationer av positionerna, som jag kan använda direkt i min verksamhet på mitt hälsocenter på Gotland. 

Materialet är genomtänkt både innehåll och struktur. Stort plus för papperskvalitet + spiralbindning. Tack, tusen tack."

 

Silje Moen

"Svärt bra! Men jag kommer hit med nästan 400 timer yogalärarutdanning, og jet vet ike om det hade värt lika bra om dette hade värt min aller förste utdanning... Veldigt fint att vi har fått gjöre så mye yoga. God ide med "Sharing Groups". Fantastisk yoga-anatomi förste dagen.

Disse dagene har stryket meg i troen på at jeg trenger yinyoga i tillegg till min yang-praktis, og de har gitt meg verktöjene till at förstå hvorfor jeg och flera med meg - trenger mer yin. Jet har speciellt satt pris på kunskaper om fascia, om vagusnerven og om det fysiologiska aspektet rundt det parasympatiske nervesystemet. I tillegg har kurset fått meg til å innse at jeg behöver å mykne mer."

 

Anders Nylander

"Omvälvande! Jag sökte mig till kursen för att fördjupa min kunskap om yin men hade ingen föraning om dess bredd och djup. Jag har praktiserat en del yin (vid sidan av väldigt mycket yang yoga och andra yang orienterade aktiviteter) och uppskattat stillhet och den sköna känslan i kropp och själ efteråt. Men jag inser att jag i vanlig ordning strävat efter att ta i maximalt i varje moment... Jag känner att min insikt och förståelse för yinyogan radikalt har förändrats - nu känns den viktigare och mer nödvändig som komplement/motvikt till all yang i mitt liv."

bottom of page